Berna Müldür ile Uranyen Astrolojiyi keşfedin! Yıldız haritası analizi, astroloji eğitimi ve danışmanlık hizmetleriyle kendinizi tanıyın, geleceğinize yön verin.
Dönüşümün Güçlü Yıl…

Bildirimler
Tümünü temizle

Dönüşümün Güçlü Yıldızı: Bharani

1 Gönderiler
1 Üyeler
0 Reactions
73 Görüntüleme
kayimtu
(@kayimtu)
Eminent Member
Gönderiler: 11
Konu başlatıcı   [#109]

Selamlar herkese 

Nakshatralardan devam edelim.

27 Nakshatra içinde Venüs yönetiminde üç özel nakshatra vardır: Bharani, Purva Phalguni ve Purva Ashadha. Venüs; aşkı, ilişkileri, estetiği, parayı, konforu ve hayatın keyifli tarafını temsil eder. Bu yüzden Venüs yönetimindeki nakshatralarda tutku ve değer teması güçlü çalışır. Kişi sevgiye, güzelliğe ve sahip olduklarına önem verir. Hayattan zevk almak ister, sevmek ve sevilmek ister.

Venüs nakshatralarının ortak teması “istemek”tir. Arzu etmek, sahip olmak, bağlanmak ve değer görmek… Ancak her biri bu temayı farklı şekilde deneyimler. Bharani’de sorumluluk ve dönüşüm öne çıkar. Purva Phalguni’de keyif, yaratıcılık ve ifade gücü vardır. Purva Ashadha’da ise inanç, mücadele ve idealler ön plandadır.

Bugün konumuz dönüşümün güçlü yıldızı: Bharani.

Bharani enerjisi olan kişiler kendilerini çoğu zaman farklı hissederler. Sanki hiçbir kalıba tam uymazlar. İçlerinde sürekli bir sorgulama vardır: “Ben bu dünyada ne yapıyorum?”, “Tutkulu mu olmalıyım yoksa kendimi mi tutmalıyım?”, “Nasıl bir hayat yaşamalıyım?” Kimlik arayışı güçlüdür. Çok düşünürler, çok sorgularlar. Venüs yönetiminde oldukları için hayatın keyifli yanlarını yaşamak isterler; fakat Bharani enerjisi onlara sabırlı olmayı, yavaş ilerlemeyi ve disiplinli olmayı öğretir.

Bharani’nin sembolü fildir. Çünkü taşıma gücü vardır. Ailesinin yükünü taşır, sevdiklerinin derdini taşır, sorumluluk alır. Çoğu zaman herkesin duygusal yükünü sırtlanır. Güçlüdür; ama bu güç kolay oluşmaz. Sınavlardan geçerek, zorlanarak olgunlaşır. Yine de bu nakshatra dayanıklıdır. Yük taşır, dönüşür ve sonunda güçlenerek çıkar.

Bharani hayatında istenilen şeyler genelde hemen gelmeyebilir. Gecikmeler yaşanabilir. Engeller çıkabilir, bekleme süreçleri olabilir. Ancak bu gecikmeler anlamsız değildir. Kişi bu süreçte dönüşür, olgunlaşır ve zamanı geldiğinde kapılar açılır. Önemli olan bu süreçte hayata kızmamak, kin tutmamak ve başkalarıyla kıyas yapmamaktır. Akışta kalmayı öğrenmek en büyük derslerden biridir.

Bazen Bharani insanı başkalarının hayatına bakıp kıyas yapabilir. “O niye hızlı yükseldi?”, “O niye hemen evlendi?”, “Benim hayatım neden gecikiyor?” diye düşünebilir. Fakat burada asıl tema sabırdır. Sabırla gelen sonuç daha kalıcı ve daha güçlü olur. Unutmayın; Bharani gecikir ama sağlam gelir.

Ve küçük ama önemli bir not: Diş sağlığına dikkat edin sevgili Bharaniler. Bu yerleşimde dişler sembolik olarak güçle bağlantılıdır. Sağlamlık içeriden başlar. 

Vedik Astrolog Gökçe Kayımtu

Alıntı
Paylaş: